RCPT Beheer, een onderdeel van investeringsmaatschappij Egeria, wil de divisie Traffic & Infra (T&I) overnemen van het noodlijdende installatiebedrijf Imtech.
Dat staat in een document dat RCPT maandag indiende bij toezichthouder ACM.
Traffic & Infra, dat zijn hoofdkantoor in Amersfoort heeft, is een van de grootste onderdelen van het gefailleerde Imtech in Nederland. Het onderdeel levert technologie voor transportsystemen en infrastructuur zoals wegen, bruggen, spoor en verlichting.
De jaaromzet van Traffic & Infra ligt op 387 miljoen euro en er werken ruim 2.000 mensen.
Er is veel interesse om onderdelen van het failliete Imtech te kopen. De geïnteresseerden zouden bestaan uit ,,investeerders, aasgierfondsen, ondernemers en branchegenoten uit binnen- en buitenland”, meldde het Financieele Dagblad maandag op basis van bronnen rond het verkoopproces. ,,We zien echt van alles langskomen”, laat een betrokken bankier optekenen in de krant. Het verkoopproces is een race tegen de klok omdat veel werkmaatschappijen zonder geld zitten. Door die tijdsnood wordt waarschijnlijk niet heel Imtech verkocht.
Doorstart onderdelen curatoren
De curatoren zijn druk bezig om voor de verschillende onderdelen een doorstart te realiseren. Indien een partij een bedrijfsonderdeel overneemt, betaalt deze de salarissen. Als het niet lukt een Imtech-onderdeel te verkopen, waardoor zo’n bedrijf definitief over de kop gaat, dan betaalt uitkeringsinstantie UWV de salarissen, aldus curator Jeroen Princen vrijdag tegen het Radio 1 Journaal.
De rechtbank in Rotterdam heeft Imtech afgelopen donderdag failliet verklaard, nadat het installatiebedrijf eerder begin vorige week al uitstel van betaling was verleend.
In eerste instantie zijn twee onderdelen verkocht: de divisie Imtech Marine ging naar auto-importeur en handelsonderneming Pon Holding en investeringsmaatschappij Parcom Capital. Daarnaast is ook Imtech Nordic, het meest winstgevende onderdeel, zo goed als verkocht.
Financiële details over deze deals zijn niet bekendgemaakt. Wel staat vast dat de opbrengst naar de banken gaat. De aandeelhouders hebben het nakijken.
Bron: ANP/Z24
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl